Ne dorim azi să-i provocăm pe părinți, profesori, adulți în general, să fie vigilenți și informați despre comportamentul copiilor lor. Știm, mulți părinți vor spune „Știu ce copil am crescut și ce anume l-am învățat!
Asta e prima eroare: să credem că nouă nu ni se va întâmpla niciodată!
Și, totuși, mulți, prea mulți părinți descoperă cu mare mâhnire că habar nu au avut de abuzul sau dependența puilor lor. Le întâlnim și cunoaștem durerea în cadrul Programului Sf. Dimitrie și de multe ori inima ne plânge alături de a lor.
Și atunci începe criza: ”Cum de nu am văzut mai repede!” 
Păi, în primul rând, și dacă se uitau la ei, nu știau la ce anume să fie atenți. Erau interesați să fie bine hrăniți, îmbrăcați, să aibă note bune la școală și să nu stea prea târziu la petreceri. În rest, deseori, erau multe necunoscute.
Materialul video (preluat online de la GreatDay Houston) atașat va șoca probabil prin diversitatea extrem de mare de accesorii destinate ascunderii drogurilor. Deși materialul e în engleză, deși face referire la spațiul american, nu vă amăgiți: aceste lucruri se întâmplă și la noi!!! La fel!
Pentru cei care se descurcă mai greu cu engleza, am extras 4 idei principale (vom relua în alte articole aceste aspecte):
1. În ultimii ani, tinerii (cu precădere la petrecerile studențești) nu urmăresc să consume alcool doar pentru a se ameți. Își doresc să își „dea blană, adică să ajungă la ruperea filmului, la pierderea stării de conștiență.
2. Cu cât o persoană postează în mediul virtual mai multe imagini asociate consumului de alcool sau droguri, cu atât sunt mai mari riscurile ca ea să aibă sau să dezvolte o problemă de dependență. Astfel de postări sunt cele care contribuie la formarea „identității de consumator”.
3. Dealerii sunt implicați serios într-un proces de marketingadresat copiilor de vârste cât mai fragede, dat fiind că au nevoie de constanta extindere a pieței de consumatori. Astfel, apar droguri sub formă de ursuleți din jeleu cu arome fructate, instrumente de a ascunde drogurile față de părinți (în doze false de cola, articole de îmbrăcăminte, dispozitive de „fentare” a testelor de urină etc.).
Pentru ei, drogurile sunt o afacere, iar copiii voștri nu sunt decât mijloace de producție. Atât!
4. Părinților, trebuie să știți ce droguri și ce dealeri activează în zona voastră de domiciliu / activitate. De ce? Pentru că, fără îndoială, copiii voștri vor ști!!! 
 Puteți vizualiza materialul aici.  Vă așteptăm gândurile pe această temă și vă așteptăm alături de noi!