Medicamente

Deși ar putea fi trecute la categoria „droguri legale”, medicamentele cu proprietăți psihotrope (adică, cele care ne schimbă starea de dispoziție) sunt un inamic ascuns, perfid și care are deseori aviz medical.

Când vorbim despre o dependență de medicamente? Atunci când recurgem la ele nu pentru a trata o problemă medicală, ci ca refugiu din calea conflictelor sau stărilor emoționale neplăcute. Multe dintre acestea cauzează dependență fizică determinând astfel un consum destinat evitării stărilor de sevraj.

Calmantele, sedativele, somniferele, antialgicele etc. sunt, în general prescrise pentru o perioadă determinată de timp. Dacă ne găsim în situații în care ne facem provizii de medicamente de teamă să nu rămânem fără, dacă nu ne imaginăm viața fără ele, dacă recurgem la diferite tertipuri (legale sau nu) pentru a face rost de ele, ar fi înțelept să discutăm cu un consilier în adicții pentru a evalua o posibilă dependență medicamentoasă.

Orice recomandare făcută de acesta va fi validată de un cadru medical pentru ca siguranța dvs. să nu fie afectată în niciun moment.

Fără teamă, faceți o programare!