Marșul recuperării 2018

Alătură-te celor ce susțin recuperarea din adicții – Investim în sănătate, familie, speranță și comunitate!

În fiecare an, luna septembrie este dedicată sărbătoririi recuperării din orice formă de adicții. Cu acest prilej se organizează la nivel internațional diverse evenimente care punctează și aduc în atenția publicului și a  autorităților locale și naționale, importanța eforturilor care se fac pentru reabilitarea celor care suferă de dependențe și a familiilor acestora precum și a necesității prevenirii. Ne alăturăm și noi ca program de recuperare împreună cu comunitatea acestei sărbători internaționale. Viețile a mii de oameni au fost transformate prin recuperare. Deoarece aceste reușite adesea trec neobservate de publicul larg, Luna Recuperării oferă cadrul în care putem cu toții sărbători aceste realizări. Evenimentul contribuie la creșterea conștientizării și a unei mai mari înțelegeri a bolii dependenței de substanțe sau comportamente. De asemenea, promovează mesajul că recuperarea, în toate formele ei este posibilă și încurajează cetățenii să acționeze și să ajute la creșterea accesului la prevenire, tratament și recuperare eficientă pentru cei în nevoie.

Organizăm un marș al Recuperării din Adicții care are ca principal scop de a aduce mesajul de recuperare celor ce suferă de o dependență și familiilor lor și de a-i angrena în acest proces. Oamenii se pot recupera și chiar o fac. Există o soluție și nu sunteți singuri! Facem acest marș pentru a ne reaminti misiunea noastră și pentru a transmite mesajul că sunt multe căi spre o recuperare de durată din dependența de alcool sau alte droguri și că toate merită sărbătorite.

Confirmăm și susținem că recuperarea din adicții nu doar că este posibilă, ci este o realitate. Majoritatea oamenilor au văzut cum arată dependența si urmările ei, dar nu mulți au „văzut” Recuperarea, mai ales în acest fel.

Suntem aici să combatem stigma asociată abuzului de substanțe și să creștem conștientizarea beneficiilor pe care recuperarea le poate aduce individului și familiei sale, dar și întregii comunități. Aici în Cluj-Napoca există o comunitate vibrantă, susținută de o rețea de grupuri de suport de 12 Pași destinate să ofere sprijin membrilor lor pentru a face față problemelor și a le învinge. Dependența de substanțe este o boală complexă și adesea neînțeleasă, și vom continua să îi sprijinim pe cei ce încă mai suferă, precum și pe prietenii și familiile lor.

CÂND? Vom porni sâmbătă 29 septembrie, de la ora 11 de la sediul Programului Sf. Dimitrie și ne vom întoarce din nou aici la finalul marșului, pentru un picnic.

UNDE? Marșul va urma acest traseu: str. Salcâmului nr. 20 – str. Uzinei electrice – Parcul Central „Simion Bărnuțiu”– str. Barițiu – Piața Mihai Viteazu – str. Cuza Vodă – Piața Avram Iancu – B-dul Eroilor – Piața Unirii – str. Napoca – str. Republicii – str. Ion Creangă – str. Bogdan Petriceicu Hașdeu – str. Piezișă – str. Moților – str. Oțetului – Canalul Morii – str. Salcâmului nr. 20

CINE? Acest eveniment este liber și deschis publicului larg, tuturor celor care doresc să susțină cauza noastră.

PARTENERII EVENIMENTULUI:

  • AFMC Christiana – Programul Sf. Dimitrie
  • Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului
  • Direcția de Asistență Socio-Medicală Cluj-Napoca
  • Asociația Preventis

PARTENERI MEDIA:

  • Radio Renașterea
  • TV Cluj-AM
  • Clujul de Buzunar